Kristin Lomholt

er uddannet ved New England Conservatory of Music i Boston, USA, hvor hun var Fulbright stipendiat fra 1995-98. Hun har modtaget flere scholarships fra New England Conservatory, hvor hendes lærere har været Danilo Perez, Ran Blake og Dominique Eade. Kristin Lomholt har frem til 1999 boet i udlandet i otte år og påbegyndte sin karriere som sanger og pianist i Spanien i 1992. Hun har derefter opholdt sig en række år i USA for at tage uddannelse indenfor jazzgenren. Hun har i USA optrådt på en lang række spillesteder i Boston og New York, hvor hun bla.a. har spillet med Charlie Haden, Cecil McBee, Bob Moses og Bevan Manson.

Kristin Lomholt flyttede i 1999 tilbage til Danmark og efter en periode som residerende kunstner på Kongegaarden i Korsør har hun været bosat i København. Hun arbejder i København som free-lance musiker og har i løbet af 1999-2000 etableret to orkestre; Hi-Lili Hi-Lo Company, et særpræget jazzorkester som spiller musik baseret på folkemusik og eget materiale, samt Kristin Lomholt Kvintet, hvor hun selv er sanger og pianist. I dette ensemble har hun Thomas Fryland på trompet, Jonas Johansen på trommer, Jacob Fisher på guitar og Bo Stief på bas. »To Bring Him Here« som er Kristin Lomholts debut-album blev udgivet i foråret 2000 på Music Mecca.

Med New Orleans Delight synger Kristin Lomholt fortrinsvis et smukt udvalg af spirituals og hymner. Læs anmeldelsen fra koncerten i Sorgenfri Kirke med Kristin Lomholt og New Orleans Delight.

ANDRE SOLISTER