Nykøbing Falster Teater, November 6. 2004
Photo:
© Bo Löfgreen, Sweden

Review in FolkeTidende November 8. 2004

Jazzfest for fuld musik

Riverside fejrede 15-års-fødselsdag med tre koncerter på to dage.

NYKØBING F.
Riverside Jazz Club var med til at sætte dagsordenen for en udsædvanlig omfattende og varieret weekend.

Det begyndte fredag aften med en dobbeltkoncert i Klosterkirken, og fortsatte lørdag på Nykøbing F. Teater. Anledningen var klubbens “skæve” jubilæum - den fylder 15 år i denne måned.

Mærkedagen blev fejret med manér og for fuld musik over to dage - og under stor opmærksomhed fra medlemmernes (og formentlig også andres) side. De to kirkekoncerter samlede et par hundrede tilhørere, og til selve fødselsdagskoncerten og den indledende spisning på teateret var der 230 deltagere og dermed udsolgt.

Rent musikalsk blev der budt på et overflødighedshorn af jazzmusik, spillet af hele to orkestre, New Orleans Delight og The Rae Brothers New Orleans Jazzband, samt fremragende solister.

De to orkestre medvirkede begge ved lørdagens arrangement på teatret, mens New Orleans Delight alene stod for kirkekoncerterne, hvor trompetisten Gregg Stafford fra New Orleans og den canadiske trombonespiller Brian Towers var gæstesolister.

Selv om New Orleans Delight er et super-prof jazzband, var det først og fremmest trompetisten Gregg Stafford, der ved koncerterne i Klosterkirken tog publikum med storm, og fik kirken til at swinge og klapsalverne til hyppigt at brage løs.

Med en baggrund som aktiv musiker og underviser i New Orleans, gør Gregg Stafford det så at sige ud for den ægte vare, når det drejer sig om den klassiske New Orleans-musik. Han er ikke alene en fremragende trompetist, men også en sjælfuld sanger. Det var blandt andet en helt særlig oplevelse at høre hans smukke og originale fortolkning af “What A Wonderful World”, sunget som en musikalsk betroelse, i Klosterkirken. Også hans samspil med Brian Towers på trombone og Kjeld Brandt på klarinet i et program, der hovedsagelig omfattede religiøs musik fra de sortes kirker i New Orleans-området, var ekstraordinært.

w.


Læs også anmeldelse fra konserten i Hillerød