Foto: © Erik Lund
Kjeld Brandt

Startede som 7årig med at gå til klassisk klaverundervisning. Blev musikalsk vækket i midten af 50’erne da han hørte en koncert i radioen med George Lewis Ragtime Jazzband. Fik sin første klarinet som 16årig og var snart igang med Savoy Jazzband i Nexø på Bornholm. Aftjente sin værnepligt med at spille fløjte i Livgardens Tambourkorps. I en årrække spillede han med adskillelige “hyggeorkestre” indtil han blev medlem af Peter Nissens Pick-Up Band i starten af 70’erne. Da han hørte Sammy Rimington første gang live, gik de sande værdier i New Orleansmusikken op for ham. Dannede Storyville Jazzband i 1980.

I 1996 var tiden moden til en sceneskift, og Erling Lindhardt og Kjeld slog kludene sammen og dannede New Orleans Delight.

På sine rejser til engelske jazzfestivaler har Kjeld spiller som gæst med Kid Bastien Remembered, Happy Pals og Sunset Café Stompers, og siddet ind med et utal af gode orkestre som Ken Colyer Trust Band, Taff Lloyds Ragtime Serenaders, Panama Jazz Kings, Algiers Stompers, Rae Brothers Jazzband, The Blount Band og Preservation Hall Jazzband.

Kjeld har indspillet CDer som solist med Jack McLaughlin fra Australien og French Preservatiobn Jazz Band fra Lyon.

Kjeld overvejer at skifte til Albert-system, for yderligere at forenkle sit spil og få den rette “New Orleans-tone” på sit instrument.